Nieuws

Drukke nacht voor Politie Meppel

De afgelopen nacht (zaterdag) was een drukke nacht in de binnenstad van Meppel. Aan het eind van de nacht werd het onrustig op meerdere plekken en hebben we zeven mensen aangehouden voor belediging van agenten en verschillende mishandelingen. Hierbij zijn ook twee agenten mishandeld. Er waren verschillende opstootjes in en rondom uitgaansgelegenheden. Op de Groenmarkt hebben we een 28-jarige man uit Staphorst aangehouden. De man was betrokken bij een opstootje. Toen we hem naar zijn identiteit vroegen besloot hij niet mee te werken en zich te verzetten. De beschonken man is uiteindelijk aangehouden en ingesloten.

Later die nacht hebben we twee mannen van 21 en 23 jaar uit Staphorst aangehouden op het Prinsenplein. De 23-jarige man werd aangesproken op verdenking van mishandeling van een andere man. Bij dit voorval kwam de 21-jarige man zich er mee bemoeien. Nadat we hem meerdere keren hebben gezegd afstand te nemen, werd de man nog vervelender waarom hij werd aangehouden. Bij deze aanhouding sloeg en trapte hij een agent meerdere keren en beledigde hij de agent met racistische uitspraken. Beide mannen zijn ingesloten. De collega doet aangifte van openlijke geweldpleging, belediging en mishandeling.

Op de Rembrandtlaan werd een andere collega mishandeld. Er was melding gedaan van een auto op de kop op de Valeriaan. Toen wij daar kwamen sprak een getuige ons aan. De mogelijke bestuurder van de auto kwam er vervolgens aanlopen en reageerde boos in de richting van de getuige. Toen de collega vroeg afstand te nemen kreeg hij een vuistslag in zijn gezicht. Na een worsteling is de 22-jarige man uit Meppel geboeid en overgebracht naar het cellencomplex. De collega moest voor behandeling aan zijn verwondingen naar de eerste hulp. Ook hij doet aangifte van mishandeling.

Sander Groenewoud, Basisteamchef Zuid-West Drenthe: “Dit gedrag tegenover onze collega’s is volstrekt onacceptabel. De scheldpartijen en het fysieke geweld waar zij mee te maken hebben, terwijl zij hun werk staan te doen voor de veiligheid van ons allemaal, is buiten proportie. Hier was en is geen ruimte voor in Meppel. We zullen hier doortastend en consequent in optreden

Bron Facebook Politie Meppel
Foto Ebel Zandstra