Drenthe als eerste van start met bouwstroom

Een Primeur. Vorige week is de Bouwstroom Drenthe officieel van start gegaan. Woningcorporaties Actium, Woonservice, Woonconcept, Wold & Waard en Lefier ondertekenden samen met marktpartijen Dura Vermeer Bouw Hengelo en Trebbe de samenwerkingsovereenkomst. De corporaties en marktpartijen gaan de komende vijf jaar gezamenlijk 200 sociale huurwoningen per jaar bouwen. Het eerste bouwproject start al eind dit jaar.

Unieke samenwerking
Met Bouwstroom Drenthe hebben de corporaties en marktpartijen een voor Nederland unieke samenwerking te pakken. Uniek vanwege de intensieve samenwerking tussen corporaties en marktpartijen én uniek door het tempo van de samenwerking.

Een win-win situatie
Met Bouwstroom Drenthe borgen de corporaties de betaalbaarheid van hun woningen en de gewenste productiecapaciteit. De marktpartijen zijn gebaat bij voorspelbaarheid en continuïteit, zodat zij hun bedrijfsvoering hierop kunnen laten aansluiten.

Eenheid in proces, verscheidenheid in woningen
Bouwstroom Drenthe zet in op maximale samenwerking tussen de corporaties onderling en met de marktpartijen. Daarbinnen is volop ruimte voor bewoners om te participeren en om in te spelen op de wensen en behoeften van bewoners.

Start bouw
Het eerste project binnen de Bouwstroom Drenthe gaat eind dit jaar van start.

Foto Marloes Fotografie. Vlnr. Bert Horst (Woonconcept), Elles Dost (Lefier), Antje de Groot-Schuttert (Trebbe), Bothilde Buma (Woonservice), Coen Titulaer (Dura Vermeer Bouw Hengelo), Rob Hoogeveen (Actium), Janneke Klijn (Wold & Waard).