Sport

Dos’46 dichtbij stunt, maar komt net te kort

De korfballers van Dos’46 zijn uitgeschakeld in de korfballeague.. Zij moesten in de kwartfinale hun meerdere erkennen in KZ/Thermo4U. Na de kansloze nederlaag van afgelopen woensdag in en tegen KZ, was er bij de return sprake van een spannende strijd. Dos’46 begon beter aan de wedstrijd en opende via Max Malestein de score. Dos’46 bleef het initiatief houden en bleef hiermee aan de goede kant van de score. Even leek het dat de Nijeveners met een kleine voorsprong de rust in gingen,

Maar KZ scoorde in de laatste minuut nog drie keer, waarmee de ruststand op 11-12 werd bepaald. Na rust sloegen de gasten een klein gaatje naar 12-14, maar Dos’46 herstelde zich en scoorden met vier treffers op rij naar een 16-14 tussenstand. Na 18-16 werd het scoren minder bij Dos’46 en wist KZ de wedstrijd te kantelen.
Het sloeg in de slotfase toe en zo won KZ uiteindelijk met 20-21. Ondanks de nederlaag was er bij Dos’46 nog goed nieuws te melden. De Nijeveners maakten bekend dat de trainers Edwin Bouman en Rick Wessel zich voor nog een jaar aan de A-selectie verbonden.