Cultuur

Doos vol inspiratie voor basisscholen

Digitaal cultuureducatieprogramma Scala. Met vereende krachten is er de afgelopen weken bij Scala Centrum voor de Kunsten gewerkt aan een digitaal lespakket voor de basisscholen. Een online cultuureducatieprogramma waar leerkrachten en kinderen zelf mee aan de slag kunnen, nu kunstdocenten vanwege de coronamaatregelen niet in de klas kunnen staan. In Meppel, Hoogeveen, Westerveld, De Wolden en Steenwijkerland ontvingen de scholen onder meer de ‘cultuurbox beeldend’ met materialen en een lessenserie over de lente.

Het digitale programma biedt de scholen voor alle groepen een keuze uit livestreamlessen, online voorstellingen en YouTube lesvideo’s muziek, dans, beeldend, theater, media of erfgoed. Op alle scholen waar Scala kunstlessen verzorgt is vorige week de ‘cultuurbox beeldend’ bezorgd. Een doos vol inspiratie met materialen en lesbrieven voor alle groepen. In de theaterzaal bij Scala in Meppel maken muziekdocenten opnames voor digitale ‘schoolreizen’ langs de muziek- en popgeschiedenis en het land van harmonie, fanfare, brassband en slagwerk.

De dansdocenten van Scala verzorgen onder meer livestreamlessen. De bovenbouw krijgt een hiphopdansles en de onderbouw gaat dansend op onderzoek in andere landen, de dierenwereld en oma’s keuken. Ook is er voor groep 7 en 8 een livestream sing-a-long waarin de Engelse taal centraal staat. Informatie https://ontdekscala.nl/

Foto Scala. Cultuurbox vlnr beeldend docenten Suzan Wenke, Renske Leeuw en Marjelle Barneveld