Nieuws

Definitief streep door Donderdag Meppeldag

Er komt geen Donderdag Meppeldag (DMD) in 2021. Voor het tweede jaar op rij gaat er een streep door het bekende stadsfestival van Meppel. Het bestuur van DMD vindt het een te groot risico. “We waren ons aan het voorbereiden op een prachtige zomer met weer zes donderdagen feest”, vertelt voorzitter Anneke Neef. “Maar na diverse bestuursvergaderingen én gesprekken met de gemeente Meppel en andere sponsoren is dit helaas de enige verantwoordelijke beslissing die het bestuur kan nemen.”

DMD is een openbaar evenement. Dat maakt het onmogelijk om bezoekers te registreren of controleren. “Om op deze manier, ongecontroleerd een grote menigte mensen bij elkaar te brengen, is ook deze zomer nog een te groot risico”, vervolgt Neef. “De doelstelling van DMD is om mensen uit de hele regio naar de stad te trekken. Voorlopig is dat nog geen goed idee.” De bestuursleden van DMD kijken met een schuin oog naar het najaar.

“Wellicht is het mogelijk om aan het einde van het seizoen nog iets te organiseren, zodat de inwoners van Meppel toch nog iets van het Meppeldag gevoel kunnen beleven”, besluit Neef.

Foto Leo de Harder