De Sint komt met 3 boten en veel Pieten

Sinterklaas heeft inmiddels laten weten dat hij aanstaande zaterdag 17 november met veel Pieten en veel (pakjes)boten naar Meppel komt. Hij verwacht rond 13.00 uur met zijn gevolg bij de Meppeler Sluis te arriveren waar de boten worden geschut. Via de Harm Smeengekade en Galmanspad vaart het gezelschap vervolgens door de Heerengracht naar de Prinsengracht waar Sinterklaas ter hoogte van de oude Gasfabriek rond 13. 30 uur met zijn boot zal aanmeren. Daar wordt hij ontvangen door de Burgemeester van Meppel, Richard Korteland.

Na het welkomstwoord van de Burgemeester en een korte toespraak van Sinterklaas volgt een rijtoer door de binnenstad van Meppel. Omdat de intocht in Meppel zich altijd mag verheugen op heel veel bezoekers zet Stichting De Grote Trek een groot aantal stewards in om de intocht soepel te laten verlopen. De organisatieleiding adviseert ouders hun mobiele telefoonnummer in de hand van hun kind te schrijven. Bij een eventuele vermissing kan het kind dan snel met de ouder worden herenigd.

De route dit jaar zal gaan van de Prinsengracht, Prinsenplein, Grote Kerkstraat, De Wheem, Woldstraat, Noteboomstraat, Slotplantsoen, Touwstraat, Kruisstraat, Hoofdstraat, Brouwersstraat, Grote Oever, Kruisstraat, Slotplantsoen, Touwstraat, Noteboomstraat, Woldstraat naar De Wheem waar de Goedheiligman en zijn Pieten rond 14.30 uur zullen arriveren voor het grote Sinterklaasfeest met een groots optreden van de Dikdakkers.

Foto Patrick Hulzebos