De Literaire Hemel in teken Tweede Wereld Oorlog

Vrijdag 14 april wordt het seizoen van De Literaire Hemel afgesloten met een avond die deels in het teken staat van de Tweede Wereldoorlog. Hester den Boer ging na de dood van haar opa op zoek naar informatie over zijn oorlogsverleden. In de familie werd verteld dat hij in Westerbork had gezeten. Zij ontdekte dat haar opa van februari 1945 tot aan de bevrijding in Kamp Erika in Ommen gevangen zat. Haar boek ‘Kamp Erika’ is het verslag van een persoonlijke zoektocht naar de gruwelijke geschiedenis van dit vrijwel vergeten Duitse concentratiekamp.

Bestsellerauteur Judith Koelemeijer schreef ‘Etty Hillesum. Het verhaal van haar leven’. Daarin laat ze zien door wie de Joodse dagboekschrijfster (1914-1943) is gevormd en waarom ze per se niet wilde onderduiken toen ze de kans kreeg. De biografie is genomineerd voor de Brusseprijs voor het beste journalistieke boek van 2022. Gijs Wilbrink werkte acht jaar aan zijn roman ‘De beesten’. Het speelt zich af in de Achterhoek, te midden van motoren, stropers, nertsenfokkerijen en handeltjes die het daglicht niet kunnen verdragen.

De schrijvers worden geïnterviewd door Annette Timmer en Joep van Ruiten. De Literaire Hemel, vrijdag 14 april 2023 in café De Amer in Amen Aanvang: 20.15 uur Toegang: € 18,50, inclusief twee consumpties
Kaartverkoop via www.literairehemel.nl

Tekst Literaire Hemel/ foto Fjodor Buis