Culturele sector opent deuren voor senioren

De Drentse actiemaand Gekleurd Grijs in Actie! vindt dit jaar in september plaats. Senioren kunnen de hele maand bij tal van culturele organisaties speciale activiteiten volgen. De actiemaand valt samen met de Drentse Uitmaand, met verschillende culturele festiviteiten voor jong en oud. Een kleine greep uit het aanbod in de regio: elke dinsdag in september vertelt een gids op De Havixhorst in De Schiphorst over de geschiedenis, kunstwerken en kunstenaars in de beeldentuin van de achttiende-eeuwse havezate.

Museum De Wemme in Zuidwolde organiseert elke woensdag een rondleiding door de tentoonstelling ‘Dankzij de Vrijheid’, over de eerste 15 jaren na de Tweede Wereldoorlog. Het Drents Senioren Orkest verzorgt samen met zangeres Martijje op 25 september een bevrijdingsconcert in de Vredehorst in Hoogeveen en op 11 en 25 september is er bij de Mariezin van Drenthe in Ruinerwold onder leiding van Sinje Kiel een workshop zingen.

In De Wijk kunnen senioren op verschillende data aan de slag in de handboekbinderij van Atelier C en kunstenaar Elisa van den Berg laat op 11 september in Zuidwolde en 15 september in IJhorst zien dat je van papiersnippers van foto’s of tijdschriften een kleurrijk landschap kunt maken.

Op de website www.gekleurdgrijs.nl zijn data, tijden en prijzen van alle activiteiten te vinden.