Cultuur

Cloud Cafe en Mood Bored spelen in Ogterop

Zaterdag 25 maart organiseert de Muziekcoöperatie Meppel in samenwerking met Schouwburg Ogterop een concert van de opkomende Amsterdamse band Cloud Cafe. Na nog geen jaar samen op het podium debuteerde de jonge formatie vorig jaar op het befaamde platenlabel Excelsior Recordings en ontving ook meteen een uitnodiging voor de toonaangevende festivals Noorderslag en Grasnapolsky.

Cloud Cafe schrijft bezielde indierock met folky roots. Mijmeringen, bespiegelende teksten, en het weigeren om oneffenheden glad te strijken resulteren in een ontwapenend geheel. Hun muziek doet denken aan het beste werk van bands als Wand, Mazzy Star en Big Thief. Eind deze maand presenteren ze in Paradiso Amsterdam hun titelloze debuut- EP: een muzikale microkosmos van alledaagse chaos en melancholie teruggebracht tot vier liedjes.

Het voorprogramma wordt verzorgd door de Tilburgse formatie Mood Bored. Hun muziek valt te omschrijven als een existentiële crisis die voelt als een zomerbriesje. Met een eigen geluid vol poppy hooks, punky basslines en rauwe gitaren bestormen ze het Nederlandse indierocklandschap.

Schouwburg Ogterop gaat open om 20.00 uur, de aanvangstijd van het concert is 20.30 uur. Tickets kosten € 12,50 en zijn te bestellen via www.schouwburgogterop.nl.

Meer informatie over de Muziekcoöperatie Meppel is te vinden op www.muziekcooperatie.nl.

Tekst/foto aangeleverd