City Run van start

Op zondag 16 september gaat het jaarlijkse hardloopfeest in Meppel weer van start. De Meppel City Run staat inmiddels bekend als de mooiste cityrun van Drenthe. Ruim 1500 deelnemers staan zondag aan de start tijdens de 6e Meppel City Run op het vertrouwde parcours door de binnenstad.

4 Mijl, 8 Mijl, KidsRun en G-Run
De Meppel City Run is er eigenlijk voor iedereen. Daarom is er ook dit jaar weer een vol programma op de zondag. De KidsRun en de G-Run leggen vanaf 12.30 uur een speciaal parcours af in de historische binnenstad. Zij kiezen voor een 1 of 2 kilometer loop. De KidsRun is tegelijkertijd ook een sponsorloop, waarbij de volledig opbrengst gaat naar het Ronald McDonald huis in Zwolle. De opbrengst van de cheque wordt na het finishen van de laatste kids uitgereikt bij het SNS kantoor aan het Prinsenplein.

Het parcours van de 4 Mijl en de 8 Mijl is zowel geschikt voor de ervaren wedstrijdlopers als voor recreanten. Dit jaar staan er ruim 60 wedstrijdlopers aan de start, gevolgd door een grote golf recreanten. Alle lopers genieten elk jaar weer van de heerlijke sfeer, het publiek en de entertainment langs de route. Je kunt wel stellen dat de sfeer in Meppel elk jaar weer wordt overtroffen. Het meelopen aan de Meppel City Run maakt het daarom tot een unieke ervaring en de afterparty maakt dit helemaal af!

Binnenstad gedeeltelijk en tijdelijk autovrij
Het parcours is tijdelijk autovrij in verband met de veiligheid van de lopers (zie kaartje in bijlage). Omwonenden aan het parcours van de Meppel City Run kunnen daar op zondag 16 september tijdelijk (tijdens de wedstrijd) hinder van ondervinden. De
organisatie vraagt hier begrip voor.

Programma zondag 16 september
12.20 uur: Warming-up G-Run, Kerkplein
12.30 uur: Start G-Run, Kerkplein
12.40 uur: Warming-up KidsRun 1 km, Kerkplein
12.50 uur: Start KidsRun 1 km, Kerkplein
13.00 uur: Warming-up KidsRun 2 km, Kerkplein
13.10 uur: Start KidsRun 2 km, Kerkplein
13.45 uur: Start 8 Engelse, Grote Oever
14.15 uur: Start 4 Mijl, Grote Oever
15.30 uur: Prijsuitreiking, Prinsenplein
16.00 uur: Afterparty