Circus Renz International verblijft in Meppel

Circus Renz International is een indrukwekkend circus dat in de 25 jaar dat zij nu rondreist in Nederland het bestaansrecht wel heeft bewezen. De circusfamilie reist al bijna 200 jaar rond in Europa. De vakkennis is van ouder op kind doorgegeven.

Circus Renz International is vooral geliefd omdat er in het programma gelukkig nog heel veel mooie dieren te zien zijn. En met de dressuur van die dieren is niets mis. Zo presenteert Frans Renz jr. een prachtige vrijheidsdressuur dat gepaard gaat met liefde, geduld en respect voor de dieren. In de tweede helft van het programma komt u ook een prachtige combinatieact tegen van exotische dieren die een prachtig samenspel vertonen.

Circus en dieren zijn al ruim 250 jaar met elkaar verbonden. Maar natuurlijk ga je ook naar een circus om acts die worden uitgevoerd waarmee deze een adembenemende spanning en sensatie bij het publiek teweeg brengen. En dat wordt al eeuwen veroorzaakt door bijvoorbeeld acts die hoog in de lucht plaatsvinden. Miss Kimberly en Miss Georgina spotten met de zwaartekracht en brengen een prachtig luchtspektakel. Circus is altijd al een samenbrengen van heel veel kunstvormen bij elkaar, acrobatiek, jongleren, illusies, dans en zang. Miss Kimberly laat zien dat zij van alle markten thuis is en ook nog eens beschikt over een gouden keeltje, waarmee zij haar publiek weet te ontroeren.

Bernardo Renz is een tóp tempojongleur vol circuspassie en verbluffende trucs! Een act die in de circuswereld al naam en faam heeft gemaakt. De muzikale clowns familie Orton uit Tsjechië kan bijna alles als het gaat om muziek maken. De laatste muzikale clowns in Europa zijn op 1 hand te tellen en bij Circus Renz International kun je genieten van prachtige nostalgische clownsacts, zoals onze grootouders dit al beleefden! Geen wonder dat circus in 2014 als is uitgeroepen tot Cultureel Immaterieel Erfgoed, bij Circus Renz International begrijp je waarom dit zo is.

De troupe Orton presenteert hoogstaand en sensationeel rola rola en diabolo. Om dit alles onvergetelijk te maken zorgen de gebroeders Renz voor een spetterende afsluiting van dit gevarieerde showprogramma, met jongleeracts en acrobatiek te paard! En zo is het 250 jaar geleden precies hetzelfde begonnen bij het allereerste circus van Philip Astley in Londen, die vooral acts met paarden, acrobatiek,voltige en jongleerkunsten te paard presenteerde. Geniet ook van dit stukje cultureel erfgoed. Circus, zoals het al 250 jaar wereldwijd wordt gepresenteerd. Spreekstalmeester Jarno Kikkert, afkomstig uit juist deze omgeving zal het hele programma op sublieme wijze presenteren.

Het circus in Meppel staat er van 8 tot 18 november achter Schouwburg Ogterop. Voor meer informatie de website. https://circusrenzinternational.nl/