ChristenUnie maakt zich zorgen over voortbestaan RTV Meppel

De ChristenUnie in Meppel maakt zich zorgen over het voortbestaan van de lokale omroep in de stad. De zender zou financieel niet stevig in de schoenen staan. De zorgen hebben o.a. te maken met de ontwikkelingen rondom de verkoop van Boom Uitgevers. “De uitgever was een belangrijke partner en financier van de omroep. De nieuwe uitgever, NDC Mediagroep, wil de samenwerking helaas niet voortzetten. De fractie wil daarom opheldering van het nieuwe college”, zo meldt de gemeentelijke partij.

RTV Meppel bestaat sinds 1983. Er werken ruim honderd vrijwilligers die zeven dagen per week programma´s maken en voor nieuws op internet zorgen. De omroep krijgt op jaarbasis zo´n 20.000 euro subsidie, geeft Ina Booij-van Wijk, fractievoorzitter van de ChristenUnie, aan. “Maar dat mag van ons, als het mogelijk is, wel meer worden. In de afgelopen jaren is het werk van de omroep namelijk sterk veranderd. Zo zijn er nu veel meer activiteiten bijgekomen, die bekostigd moeten worden, terwijl de subsidie gelijk is gebleven.”

De lokale zender trok onlangs zelf aan de bel, door een brandbrief naar alle politieke fracties in de gemeente Meppel te sturen. Een groepje vrijwilligers van RTV Meppel heeft afgelopen week de ChristenUnie bezocht en toelichting gegeven over de ontstane problemen binnen de omroep.

Volgens de ChristenUnie zijn er bij de provincie eventuele mogelijkheden voor het krijgen van subsidie, maar een vereiste hiervan is wel dat de gemeente Meppel óók een extra bijdrage doet. Volgens de partij en RTV Meppel is de reguliere, jaarlijkse bijdrage die de gemeente nu aan de omroep doet al vele jaren hetzelfde.

Joyce van Bruggen, duoraadslid van de ChristenUnie in Meppel, gaf gisteren tijdens de gemeentelijke vergadering aan dat ze schriftelijke vragen zou opsturen over het voortbestaan van de omroep. De verwachting is dat ze op 31 mei tijdens de raadsvergadering antwoorden krijgt.