Nieuws

Burgemeester Korteland gaat door het lint

Stichting Duotrappers Meppel is van start! Gisteravond werd de nieuwe stichting geopend door burgemeester Richard Korteland. Vanaf nu kan Meppel gratis op de duofiets.

Stichting Duotrappers gaat het fietsen op een duofiets organiseren in Meppel, maar zat lang in de wachtkamer. In 2019 werd de organisatie opgetuigd inclusief fietsen, reserveringsprogramma’s, vrijwilligers en officiële papieren. Toen organisator Hans Geurts in 2020 van start wilde, gooide corona roet in het eten. “We hebben er dus lang op moeten wachten”, vertelt Geurts. “Dat maakte het gisteren nóg mooier. We zijn echt heel trots dat we het voor elkaar gekregen hebben. Het is toch een hele organisatie die je moet optuigen.”

Symbolisch lintje
Met de versoepelingen op de maatregelen is het moment uiteindelijk toch gekomen. “We zijn heel blij dat we nu eindelijk konden starten”, vervolgt Geurts. Hij nodigde de burgemeester Korteland uit om zijn stichting feestelijk te openen. Symbolisch lintje gespannen en de burgemeester fietste er doorheen. “Korteland was erg enthousiast”, vervolgt Geurts. “Hij vond het knap dat we doorgezet hebben en de juiste enthousiastelingen verzameld hebben. Dat maakt het typisch iets voor Meppel.”

Gratis
Het fietsen is helemaal gratis dankzij sponsoren en een bijdrage van de gemeente. Volgens Geurts kunnen wekelijks zo’n 40 mensen gebruik maken van de fietsen. “De doelgroep is vrij breed. Het gaat om mensen die het niet zelfstandig kunnen. Dat zijn meer mensen dan je denkt. Ouderen, zieken, maar ook jongere mensen met een lichamelijke of geestelijke beperking.”

Dat brengt Geurts meteen bij een oproep: de doelgroep kan het dus niet alleen. Zij gaan met een vrijwilliger op pad en de stichting kan nog wel een paar leuke vrijwilligers gebruiken. “Dan kunnen we samen er iets heel moois van maken”, besluit Geurts. Meer informatie: https://www.duotrappersmeppel.nl/

Foto Daan Prest