Burgemeester Korteland bedankt Meppel voor support

Graag maak ik van de gelegenheid gebruik om iedereen te bedanken die mij de laatste tijd van informatie heeft voorzien over “rellen in Meppel”. Geen leuk onderwerp en nooit gedacht dat ik me daar in onze gemeente mee bezig moest houden. Het aanzetten tot geweld / opruiing is een misdrijf. Er staan stevige straffen op. Doe dus normaal en begin er niet aan. Het doet me goed dat veel mensen ook hulp hebben aangeboden om verder gedoe te voorkomen. Vanochtend heeft een minderjarige(!) jongen zich gemeld op het politiebureau #Meppel rondom opruiing en is door de politie in hechtenis genomen.

Deze jongen was ook in beeld bij politie. Het is geen spelletje, er wordt al zoveel gespuid op social media, maar dit kon gewoon niet. Indien nodig zullen extra maatregelen genomen worden om de openbare orde in de gemeente te handhaven en bewaken. Ik kan me goed voorstellen dat met name in de binnenstad veel winkeliers en ondernemers ongerust zijn. Het is in coronatijd al moeilijk genoeg voor ze en ik kan niet anders zeggen: Wij staan achter onze ondernemers! Top dat zoveel mensen energie steken in lokaal (online) kopen.

Dat is het minste wat je als Meppeler voor ze kunt doen. Hoewel de avondklok al erg genoeg is (we moeten echt nog even volhouden) zijn mijn gedachten ook bij al die gezinnen met kinderen zonder onderwijs thuis, eenzame ouderen, mensen in de zorg, al die mensen die het gewoon zwaar hebben. Daar zou ik tegen willen zeggen; Hou vol en blijf gezond. Aldus burgemeester Korteland
Alleen samen krijgen we corona onder controle!

Foto meppel.nl