Regio

BSO aan de kook in Nijensleek

Half augustus verschijnt het bijzondere boek ‘BSO aan de kook’, een samenwerking tussen Kindcentrum De Bron in Nijensleek en Elly Zuiderveld. Aanleiding voor het boek is een kookworkshop voor de buitenschoolse opvang van de basisschool door chef-kok Bart Gouma . Elly raakte geïnspireerd toen Bart – buren in Vledderveen – vol enthousiasme vertelde over deze workshop. Samen bedachten ze het plan om een kinderboek uit te geven met verhalen, recepten én liedjes.

Bart Gouma was vorig jaar op De Bron om een kookworkshop te geven en vond het een fantastische ervaring. Voor hem was duidelijk dat hij graag meer uit de workshop wilde halen en er een vervolg aan wilde geven. Al pratende met Elly kwam het idee voor het boek ‘BSO aan de kook’. Maar geheel onverwacht overleed Bart afgelopen februari. Zijn vrouw Gerriët Reinders en Elly sloegen de handen ineen en besloten samen de uitgifte van het boek door te zetten.

Het boek vertelt het spannende verhaal over een BSO die een kookworkshop krijgt van de kok van de koning. Naast verhalen staan in het boek tal van recepten, liedjes en mooie tekeningen. De illustraties zijn van Emmi Smid. Elly en Rikkert schreven meerdere liedjes die passen bij het boek. Een van de liedjes is ‘BSO de Boei’ die door de kinderen van het Kindcentrum in Nijensleek gezongen wordt. Het kinderboek verschijnt half augustus en er komt ook een website. Belangstellenden kunnen het boek al reserveren via het emailadres: elrik@ellyenrikkert.nl.

Foto Marieke van Raalte: Vlnr: Eecke, Tjallien, Silke, Tessa, Elly Zuiderveld, Charissa, Jitske, Sven, Mark