Brandweer Meppel rukt uit voor gaslek

De Marktstraat in Meppel is vanmiddag tijdelijk afgesloten geweest vanwege een gaslek. Hulpdiensten en de netbeheerder waren snel ter plaatse.

Aan het begin van de middag viel er een sterke gasgeur te ruiken in winkelgebied Het Vledder. Daar wordt momenteel druk gebouwd aan een appartementencomplex. Bij de bouw is een hoofdleiding geraakt, waardoor het gas kon ontsnappen.

Volgens de hulpdiensten ontstond er geen gevaarlijke situatie. Wel hebben alle bouwvakkers het terrein verlaten, net als mensen in omliggende gebouwen. “We hebben ook ontruimd. Er staat een school vlakbij. Gelukkig gebeurde dit rond het middaguur, de meeste mensen waren op dat moment al vertrokken. De achtergebleven mensen hebben de ramen gesloten en de mechanische luchtcirculatie uitgeschakeld.”

Netbeheerder Rendo heeft het gat gedicht. “De geur van gas was wel aanwezig, maar volgens onze metingen was er geen gevaar”, meldt de brandweer. “Alles is gecontroleerd. We worden met enige regelmaat gealarmeerd voor een lekkage. Dat gebeurt wel vaker bij werkzaamheden of bodemverzakkingen. Daarom zijn we ook goed voorbereid op deze operaties.”