Nieuws

Bouw ziekenhuis Meppel gaat voorspoedig

De bouw van het nieuwe ziekenhuis in Meppel schiet al flink op. Alle muren staan overeind en het gebouw is wind- en waterdicht. Als het zo doorgaat is het gebouw eind dit jaar af. Het nieuwe ziekenhuis, dat de naam Isala Meppel zal dragen, staat recht tegenover het Diaconessenhuis in Meppel-Oost. Het zorgpersoneel dat daar werkt kan vanuit het oude ziekenhuis zien hoe het nieuwe gebouw verrijst.

“Het gaat heel voorspoedig. Dat is fantastisch om te zien”, zegt Mariska de Groot, transitiedirecteur Isala Diaconessenhuis. “Het is een nieuw, fris gebouw met nieuwe apparatuur. Het is echt afgestemd op de huidige tijd.”

Toen de plannen voor dit ziekenhuis werden gepresenteerd werd voor de opleverdatum gemikt op eind 2022. Maar zoals het nu lijkt is het gebouw eind dit jaar al af. Waar het coronavirus op veel plekken roet in het eten heeft gegooid, valt het bij dit grote project mee. De Groot: “We liggen heel mooi op schema. Er werken tweehonderd mensen aan dit ziekenhuis en dat loopt nog op tot driehonderd de komende tijd.” Bron RTV Drenthe

Foto: Vakwerk Architecten