Nieuws

B&B Pakhuis de Branderij opent 23 januari a.s.

Voor in de agenda. Op donderdag 23 januari is het dan eindelijk zo ver! Na 5 maanden verbouwen opent Pakhuis de Branderij haar deuren. De officiele opening door Wethouder Roelof Pieter Koning vindt plaats om 16.00 uur in de binnentuin van het Pakhuis aan de Hoofdstraat 86. Van 16.00- 20.00 uur is er een open huis en kunnen belangstellenden een kijkje komen nemen in de nieuwste B&B van Meppel. De appartementen van Pakhuis de Branderij zijn te boeken via onze eigen site www.pakhuisdebranderij.nl, maar ook via booking.com en airbnb.nl

Het roer om

Het was augustus 2019 toen Debbie en Harrie Harskamp het oude pakhuis uit 1911 te koop zagen staan. Twee jaar daarvoor hadden zijn hun dakdekkersbedrijf verkocht met het idee wat meer te gaan genieten van elkaar en de kinderen. Iets doen waar je energie van krijgt was de wens. Na de eerste bezichtiging waren ze verliefd op het pand werd het plan bedacht om er stadsappartementen van te maken. Niet zomaar een B&B maar luxe, ruime appartementen met een eigen verdieping, balkon, woon, – slaap-, badkamer en keuken. Het appartement op de begane grond is rolstoelvriendelijk, iets wat ook uniek is in Meppel. Het contact met de Gemeente Meppel was erg prettig. Er werd mee gedacht en de vergunning was snel rond.

Doelgroep
De doelgroep is breed. Toeristen natuurlijk. We laten mensen graag zien wat Meppel allemaal te bieden heeft. We hebben in onze entree genoeg informatiemateriaal over Meppel en omgeving. Ook hebben we in de appartementen een informatiemap waarin we leuke winkels, restaurants, cafe’s en andere uitgaansgelegenheden aanraden.

Daarnaast richten wij ons ook op de zakelijke gast. Het pakhuis beschikt over goede WiFi en biedt een rustige, ruime, inspirerende werkplek. Wij beschikken over vier stadsfietsen die gasten gratis kunnen gebruiken.

Foto Leo de Harder