Nieuws

Balkongym bij Reestoord in Koningsdagthema

Op donderdag 22 april 2021 voert Meppel Actief & Gezond een nieuw project uit genaamd Balkongym. De uitvoering van dit project vindt plaats bij verzorgingstehuis Reestoord. Vanaf 10:30 uur start de tour rond het gebouw van Reestoord. Er wordt aan drie zijdes van het gebouw een activiteit gegeven, waarbij de bewoners vanaf het balkon/eigen tuin deel kunnen nemen.

Er wordt balkongymnastiek gegeven onder leiding van Sven van der Meer (Fytac Meppel), er wordt gedanst onder leiding van Ankie Smid van Ankie NU en in het teken van de Koningsspelen wordt er door groep 7 van OBS Sprinkels de Koningsdans opgevoerd.

Door middel van een doordraaisysteem komen alle activiteiten bij de drie zijdes van het gebouw langs. Op deze manier bereiken we de meeste bewoners om geheel corona-proof deel te nemen aan de activiteiten.

Het doel van deze ochtend is om het bewegen bij ouderen te stimuleren. Daarnaast vinden we het belangrijk om de jongeren & ouderen met elkaar te verbinden en de ouderen en jongeren een beetje op te vrolijken in deze tijd.

Voor meer informatie en activiteiten over Meppel Actief & Gezond https://meppelactief.nl/