Arme Kant van Meppel vraagt steun voor Kerstactie

Al meer dan 25 jaar is de Arme Kant in Meppel actief voor de minima. De bekendste actie is wel de elk jaar terugkomende kerstactie. Werden in het begin kerstpakketten rondgebracht, de laatste jaren verdeelde de Arme Kant cadeaukaarten van de plaatselijke supermarkten Albert Heijn, Jumbo en Coöp. Ook dit jaar wordt er een grote inzamelingsactie opgezet onder Meppelers. Winkels, kantoren, scholen maar ook particulieren worden onder het motto “Door Meppelers Voor Meppelers” actief benaderd om een bijdrage te leveren.

Het doel is dat ook de minima van Meppel extra boodschappen kunnen doen met de feestdagen. Bij de stichting Arme Kant van Meppel zijn ruim 650 gezinnen en alleenstaanden ingeschreven die met een minimuminkomen moeten zien rond te komen. Vrijwel zeker zijn het er meer. Voor de kerstactie is veel geld nodig. Gelukkig zijn er al giften binnengekomen maar nog niet genoeg. Er is ca € 26 000,- nodig. Het doel is aan alle gezinnen straks een cadeaukaart uit te reiken van € 35 per gezin. Vandaar de oproep geld te storten.

Een bijdrage voor de kerstactie kan worden gestort op rekeningnummer NL 84 RABO 0341 8578 74 t.n.v. Arme Kant Meppel. Mensen met een laag besteedbaar inkomen die nog niet bekend zijn bij de Arme Kant van Meppel kunnen zich aanmelden met het opgaveformulier. Die is te vinden op de website www.armekantmeppel.nl. Of met een mail naar armekantmeppel.acties@gmail.com

Foto Pixabay