Acoustic met Koningsdag live op de radio

Acoustic is aanstaande dinsdag weer live aanwezig op uw radio, Gert Appelo en Jan Booij maken dan weer acte de préséance in het programma waar alle muziek kan, als het maar akoestisch is. De opening is voor Nick Lowe deze week. Op zijn album “At My Age”, opgenomen in 2007, staat “The Man In Love”. Of hij op dat moment nog vlinders in zijn buik had? Wie zal het zeggen. De song “The way it is”, van Bruce Hornsby komt ook langs, Maar dan, hoe kan het ook anders akoestisch uitgevoerd, door de Canadese folksinger Jacob Moon.

Voordat de artiest van de week op het podium verschijnt komt eerst First Aid Kit een ode brengen aan Leonard Cohen. Met het nummer Sisters Of Mercy, opgenomen tijdens hun liveshow in het Royal Dramatic Theater in Stockholm, in 2017. Bob Seger blijft voorlopig onze artiest van de week, dit keer met nummer van het zelfde album als afgelopen week, met achtergrondzang van 3 leden van The Eagles, en wel Glenn Frey, Don Henley en Timothy B. Schmit. Maar de solo van het nummer Fire Lake is wel van Bob himself.

Acoustic is een RTV Meppel programma, iedere dinsdag live te beluisteren om 10 uur, en herhalingen op donderdag 10 uur en zondag om 11 uur. En veertien dagen via www.rtvmeppel.nl radio gemist

Foto Shutterstock