Aangepaste service bibliotheken door corona

De bibliotheken van Biblionet Drenthe zijn de komende weken alleen geopend voor het lenen van materialen. Alle activiteiten zijn geschrapt. Dit is een gevolg van de aangescherpte landelijke coronamaatregelen die het kabinet op 13 oktober heeft gepresenteerd. Ook onder de nieuwe coronamaatregelen blijft het mogelijk om te lenen in de bibliotheken. Wel is besloten de komende periode geen activiteiten meer te organiseren. Ook de reeds geplande activiteiten worden geschrapt.

Verder komen alle spreekuren voor o.a. het Taalhuis en Thuiskompas te vervallen. Bezoekers kunnen ook geen gebruik maken van leestafels en werkplekken. Sommige maatregelen blijven van kracht. Zo hanteert de bibliotheek een maximumaantal bezoekers. Dit aantal wordt aangegeven bij de ingang. Ook wordt de klanten verzocht gebruik te maken van een toegangsitem en een mondkapje te dragen tijdens het bibliotheekbezoek.

Als gevolg van de aangescherpte coronamaatregelen voeren de educatiewerkers en -adviseurs van Biblionet Drenthe de komende weken geen activiteiten uit op scholen en de kinderopvang. Ook trainingen of workshops worden tot nader bericht niet gegeven.

Foto Hans Wolff