5e DMD Abe en Kees Soul & Rock ’n Roll

Vetkuiven, petticoats en onvervalste rock- en soulklanken tijdens de vijfde Donderdag Meppeldag. AH Abe Brouwer en AH Kees Elzinga sponsoren samen deze dag waarop heerlijk gedanst en geswingd kan worden. Met z’n allen de voetjes van de vloer en genieten maar van coole bandjes en lekkere muziek. Samen met zijn jukebox en gitaar brengt zanger William Smulders ruim 60 jaar aan tophits met zijn programma ‘Around the Jukebox’. U roept … en er wordt gespeelt.

De Swingers bestaan uit drie ervaren muzikanten, die er niet alleen goed uit zien, maar ook nog eens fantastisch spelen. Dat wordt rock ’n rollen op de muziek van de contrabas, gitaar en cajon. De twee vrolijke dames ‘Flageolettes’ brengen een zeer gevarieerd repertoire. Muziek van vroeger tot nu, van tango tot jazz, van Nederland tot Zuid-Amerika en via Rusland weer terug. Altijd recht uit het hart en vol overgave. De Ramblin Boots brengen op deze Donderdag Meppeldag countrymuziek naar Meppel.

Met prachtige meerstemmigheid, te gekke pedal steel partijen en vingervlugge fiddle-licks komen de straten en pleinen tot leven. Het swingende en aanstekelijke trio The Hipshakers spelen wereldhits uit 75 jaar popgeschiedenis. Nummers van o.a. Johnny Cash, Bob Marley, Prince, James Brown, Elvis en Bruce Springsteen komen voorbij. Is het Jazz? Is het Rockabilly? Western Swing? Cabaret? Het zijn The Sugar Berries! The Sugar Berries brengen aanstekelijke nummers rondom het ontstaan van de Jazz.

Foto DMD