4e Donderdag Meppeldag – 16 augustus – Waarborgfonds Mokum in Me

Een keur aan Amsterdamse artiesten bevolken de straten en pleinen van de stad tijdens Mokum in Meppel. Inmiddels is dit evenement uitgegroeid tot het grootste volksfeest van het noorden. Onvervalste Mokumer klanken klinken door de hele binnenstad. Mokum in Meppel staat garant voor gezelligheid, lekker meezingen en heel veel plezier. De Amsterdamse Dag is een geweldig feest voor iedereen die houdt van Nederlandstalige muziek en de hits van André Hazes, Johnny Jordaan, Tante Leen en Willy Alberti.

Vele bekende smartlappen en meezingers, die al tientallen jaren het repertoire beheersen van menig volkszanger, klinken door de straten, over de pleinen en op de volle terrassen. Meppel ontvangt deze dag ruim 30.000 bezoekers, die vanuit het hele land en met name uit de Jordaan komen. Op verschillende locaties in de binnenstad staan podia waarop, mede dankzij de medewerking van o.a. café De Jordaan, De Nieuwe Stek en De 2 Zwaantjes in Amsterdam, voortdurend rasartiesten staan. Diverse artiesten uit onze hoofdstad verzorgen meer dan honderd optredens. De hele dag hangt er de bekende Jordanese gezelligheid in de toch al sfeervolle straten van Meppel. Eén groot meezingfestijn!

De volgende artiesten komen in ieder geval naar Mokum in Meppel: Toos en Piet, Rondje Mokum, Dario, Dennis van Veen, Liesbeth, Quincy, René Boon, Davey Bindervoet, Joop Leeuwendaal, Martin Vincken, Dave Miller en nog vele anderen.

Foto Leo de Harder