4 mei herdenking Havelte “Geef vrijheid door”

Vrijdagavond 4 mei zal in de dorpskerk van Havelte vanaf 19.00 uur de jaarlijkse herdenking van alle slachtoffers van oorlogsgeweld tijdens WO II en daarna plaatsvinden. Kinderen uit groep 7 en 8 van de basisschool uit Darp en groep 7 uit Havelte doen mee met het voordragen van een zelf gemaakt gedicht. Een vertegenwoordiger van de gemeenteraad zal een toespraak houden. Verder verleent Anna Selderijk haar medewerking. Haar grootvader heeft in een Japans interneringskamp gezeten en veel tekeningen van het kampleven gemaakt die bewaard zijn gebleven. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door een klarinet-ensemble uit Havelte. Mieke Kok en Ellen Rustige gaan twee liederen zingen en begeleiden zichzelf daarbij op de gitaar. De bijeenkomst wordt afgesloten met een stille tocht naar het herdenkingsmonument vlak bij de kerk. De stoet zal langs het oorlogsgraf van Anton W. Siedenburg gaan, twee tamboers met omfloerste trom voorop.
Bij het herdenkingsmonument wordt een krans gelegd door de gemeentelijke vertegenwoordigers.
Alle kinderen gaan daarna een kleurig boeket van diverse bloemen opbouwen als symbool van verscheidenheid in mensen die gezamenlijk de vrijheid willen delen.
Wij nodigen u uit om op 4 mei aan deze herdenking mee te doen om te laten zien dat vrijheid ons veel waard is, juist en vooral in deze tijd.
Diegenen die alleen aan de stille tocht en de kranslegging deelnemen worden verzocht uiterlijk 19.45 uur bij de kerk aanwezig te zijn.
Via de website van PKN Havelte is de herdenking live te volgen tot het moment waarop de stille tocht begint.