3e DMD 9 aug. Meppeler Courant Straattheaterfestival

9 Augustus Donderdag Meppeldag, Meppeler Courant Straattheater. Een dag vol verwondering, verrassingen en komisch theaterspektakel. Tijdens het Meppeler Courant Straattheaterfestival komen verschillende nationale en internationale artiesten naar Meppel. Dankzij onze sponsor de Meppeler Courant is er in de gehele binnenstad, op de pleinen en in de straten, een aaneenschakeling van spectaculaire acts en hilarische voorstellingen te zien. Beleef het mee! Het is altijd: ‘Beriniteit! Een tandem trekt met veel tumult door de straten.

Voorop een groot paardenhoofd. Er wordt geremd … Een koning en koningin stappen af en dan begint pas het echte avontuur. Tijdens ‘De grote hula show’ passeren ringen in allerlei soorten en maten de revue. Tenminste als de onderlinge geschillen van de Ringenbezweerster en de Meester in de plooikunst geen roet in het eten gooien. Van ver hoor je de circusfiets al aankomen. Devil sticks, diabolo’s, borden en ballen er vliegt van alles door de lucht. Ook Drøkkie de Draak, de Dutch Juggler, Mijnheer van Fare en de Pyromancer komen ook.

Pizza-bezorger Luigi bezorgt alle pizza’s op zijn elektrische scootertje. Achterop hangt – vervaarlijk scheef balancerend – een grote stapel pizzadozen. Uitkijken geblazen! En probeer de Living Statues maar eens van de wijs te brengen. Het vrolijke kindermeisje Mary Poppins, blijft roerloos staan. De ondeugende slangenbezweerder heeft voor de argeloze bezoeker een verrassing in petto en breng een bezoek aan de ‘Ode aan de huisvrouw’. Zwetend wast ze haar weg door de berg vuile kleding. Wie helpt?