2e DMD 2 augustus Muziek op Straat

Op de tweede Donderdag Meppeldag kunt u genieten van enthousiaste straatorkesten en vrolijke muziekbandjes. De hele binnenstad is deze dag één en al muziek! Wat te denken van de Akoestini’s? Zij brengen Hollandse meezingers, swing en country. Ze zijn op muziekgebied van alle markten thuis. De Berkley Brothers bieden een muzikaal smakenpallet. Zij jongleren met muzikale overgangen van jazzy Swing naar vrolijke Pop, melancholische Country en ronkende Rock ’n Roll en Disco. De Diva’s on Tour zingen meerstemmige liedjes,

Aanstekelijke nummers worden gebracht door Mick & Sugar, De Pretband, Sonny Griffin en Willian Smulders. Wie meteen opvalt is de Swinging Miss Bass, een charmante, ervaren en enthousiaste zingende dame met haar grote contrabas. De stijl van Trio C tot de derde laat zicht het best omschrijven als ‘geïnspireerd op klezmer, balkan en zigeunermuziek. Hun muziek geeft uitdrukking aan zowel euforische vrolijkheid als intens verdriet, en leent zich voor dansen, maar ook voor dromen.

De gypsy-jazz muziek komt deze dag van het trio Saint Tropez. Met viool, gitaar en contrabas zorgt het trio voor een super ontspannen sfeer. De Swing Masters zorgen ervoor dat u deze dag niet stil kunt blijven staan. Kortom; volop muzikaal spektakel deze Donderdag Meppeldag.

Foto DMD