26 juli Donderdag Meppeldag Pop & Puppet

De eerste Donderdag Meppeldag van dit jaar komt u prachtige, imposante en theatrale poppen tegen in de stad. Een grote belevenis met een knipoog naar het grote Puppet International festival dat dit najaar weer plaatsvindt. Onder begeleiding van gezellige en sfeervolle muziekbandjes kunt u genieten van Pop & Puppet. U maakt kennis met ‘Bear’. Als een kermisattractie uit lang vervlogen tijden trekken een dompteuse, een zigeunerdanseres en een grote bruine beer de wijde wereld in.

Vanuit de verre Middeleeuwen lopen ‘De Dubbelgangers’ bepakt en bezakt in hun Commedia dell ‘Arte kostuums rond. ‘De houten speelgoedsoldaat’ komt tot stilstand in Meppel. Hij wacht tot iemand hem tot leven wekt. Bent u dat? Ook Pinokkio en Gepetto zijn te bewonderen. Pinokkio maakt kennis met alle mensen op straat. Als hij maar niet gaat liegen, anders struikelt hij nog over zijn neus. ‘Hout & Hout’ bewegen zich voort op wind- en zonne-energie. Onopgemerkt gaat dat bepaald niet.

Ontmoet de grote knuffelbeer van 2,5 meter lang, Kazoem de zingende bij of de vrolijke muziek makende pinguïns. Jong en oud zal versteld staan! Geniet deze dag van heerlijke ‘pop’ klanken. Groove Brother, Groove swingt, groovt, stampt en funkt op een geweldige manier. Laat u verrassen door de warme sound van Harmen Jans tenorsax, de funky rhythm van Hermans gitaar en de diepe groovende bassen van Arends sousafoon. Er komen nog veel meer bandjes in de straten en op de pleinen.