Regio

10 miljoen euro voor bijscholing personeel

De regering steekt 10 miljoen euro in het bijscholingsproject Het MKB!dee. Binnen dat project gaan 175 bedrijven experimenteren met bijscholing. De regering hoopt dat later alle bedrijven kunnen profiteren van ‘Het MKB!dee’.

In totaal gaat het om 63 nieuwe projecten, waarbij vaak meerdere bedrijven samenwerken. Elk project krijgt een bedrag tussen de 25.000 en 200.000 euro. Zo ontwerpt het Delftse ondernemerscollectief De Brouwerij een platform waar bedrijfseigenaren in game-vorm worden gestimuleerd zich te ontwikkelen en werkt het Twentse zorgbedrijf IMEAN aan digitale trainingen die het personeel helpen zorgen voor ouderen met een migratieachtergrond.

Staatssecretaris Mona Keijzer (EZK) doet hiermee een beroep op creativiteit van de ondernemers. Zij leveren het idee, de overheid het geld en ondersteuning om het idee uit te voeren. De projecten die uiteindelijk succesvol zijn worden daarna breed onder de aandacht gebracht. “Zo profiteert ons hele MKB van een steeds langere lijst prachtige voorbeelden van hoe je je personeel kan laten groeien”, aldus Keijzer.

Minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid is ook erg blij met het plan: “Het MKB!dee is een mooi initiatief. De leercultuur in kleine bedrijven is ontzettend belangrijk. Juist daar is nog veel winst te behalen. In de eerste rondes van MKB!dee zagen we al mooie projecten voorbijkomen. En ook nu zijn er weer een heel aantal projecten die zich specifiek in het klein MKB plaatsvinden. Ik ben trots op deze initiatieven en ben erg benieuwd naar de resultaten.”

Foto Pixabay